Amir Pool

Amir Pool

Amir Pool geeft vioolles, pianoles, theorieles en ensembletraining. Het zal je daarom niet verbazen dat hij een uitgebreid cv heeft en een scala aan opleidingen en cursussen heeft gevolgd. Amir studeerde aan diverse conservatoria en deed examen in: Viool (docenten Jan v/d Berg, Jaap Schröder en Jo Juda), Piano (docenten Milly Bouman, Jan Wijn, Gérard van Blerk en Léon Orthel), Algemene Muzikale Vorming, Schoolmuziek, Koor- en Orkestdirectie (docent Charles de Wolff) en Theorie (docent IesMonas).

Samen met zijn echtgenote Marja, die Amir aan het begin van zijn vioolstudie ontmoette, heeft hij in een duet van zang en piano verschillende cursussen gevolgd en vaak samen opgetreden in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Amir als violist in diverse orkesten gespeeld en begeleidde vocalisten en instrumentalisten. Ook heeft hij diverse malen als pianist koren begeleid en als dirigent koren en schoolorkesten in de maat gehouden.

Muziekeducatie is een passie en een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven van Amir. Zijn leerlingen (van 8 tot 80 jaar) wil hij met plezier en discipline de piano en viool leren bespelen, om samen of in groepsverband te musiceren.

Amir ziet een grote uitdaging in het coachen van jong talent en hen eventueel op een muziekvakstudie voor te bereiden. Ervaring in lesgeven heeft hij opgedaan in zijn privépraktijk, aan verschillende muziekscholen en het basis- en voortgezet onderwijs. Nu richt Amir zich weer met groot enthousiasme, creativiteit en elan op de privélespraktijk: de ultieme manier voor hem om aanstaande beroepsmusici (en collega’s) van een stevige theoretische basis te voorzien en hen instrumentaal te begeleiden.

Pianoles en vioolles van Amir Pool, muziekdocent met jarenlange ervaring. Van jong tot oud. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.