Mariska Pool

Mariska Pool

Mariska Pool is harpdocente sinds 1984. Ze heeft harp gestudeerd bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium. Zij heeft zowel het examen Docerend Musicus, Kamermuziek, en Uitvoerend Musicus cum laude behaald. Vanwege haar grote liefde voor de kamermuziek heeft zij vele masterclasses gevolgd bij o.a. Aurèle Nicolet, Abbie de Quant, Emily Heyens, Theo Olof, Ton Hartsuiker, Park Stickney en Alfredo Ortiz.

Mariska werkt veel met kinderen. Zo werkt zij samen met basisscholen en treedt zij samen met leerlingen op in de aula en soms op locaties buiten de school. In Heemstede komen leerlingen van alle leeftijden bij haar op les en vele van hen komen al heel wat jaren bij haar langs. En met resultaat! Haar leerlingen hebben  onder andere opgetreden bij de opening van de Calatrava bruggen, de Floriade, 400 jaar hofje Codde en van Beresteyn in Haarlem.

Mariska houdt ervan om leuke dingen te doen met de harp, zo heeft zij het Guinness Book of Records gehaald met het grootste harporkest ter wereld!

Naast haar lespraktijk is zij artistiek directeur van stichting De Vrolijke Noot, een stichting die muziek maakt voor mensen die van zorg afhankelijk zijn.