Muziekfeest aan Wagnerkade

HEEMSTEDE – Al 40 jaar wordt er in huize Pool aan de Wagnerkade 85 zangles, harples, piano- , viool- en theorieles gegeven en dat wordt ludiek gevierd.

Op zondag 14 juni geeft de muzikale familie een gratis toegankelijk festijn met muziek- en dansoptredens. Bezoekers kunnen met eigen picknickmand en al dan niet voorzien van kleedje of stoeltjes op het grasveld plaatsnemen.

Sinds 1985 verzorgt harpiste Mariska, bijgestaan door haar ouders, met leerlingen optredens voor bewoners met een beperking in verzorgingshuizen en medisch kinderdagverblijven. “Goed voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van de jonge muzikanten en een geweldige afleiding voor de bewoners en gasten,” zegt zij. Sinds december 2006 zijn deze activiteiten onder gebracht in de stichting De Vrolijke Noot.

Mariska Pool: “Wij hebben ruim een half jaar in de voorbereiding van deze zondag gestoken en het is fantastisch, dat wij dit evenement kunnen organiseren dankzij medewerking van gemeente Heemstede, Sportcentrum Nieuw Groenendaal, Lydia’s Dance Center, onze talentvolle leerlingen en collega-muzikanten. Door deze medewerking hebben wij een boeiend en afwisselend programma kunnen samen stellen. Mooi of geen mooi weer, het wordt een fantastische middag.”

De festiviteiten beginnen om 12.00 uur met een kinderbootcamp met live muziek op het grasveld tegenover zorgcentrum de Heemhaven aan de Van Brücken Focklaan 20.

Om 13.00 uur opent burgemeester Heeremans het ‘festivalterrein’ aan de Wagnerkade, tegenover nr. 79 t/m 89, met o.a. zang, Jachthoornblazers ’t Panneland, een harpensemble met Zuid-Amerikaanse muziek, slagwerk en tapdance, quatre-mains en straatdans. Ter afsluiting treedt het Spaarne Kwartet met jazzmuziek op. Wie weet wordt er zelfs een stukje Wagner gespeeld…

Kinderen kunnen zich laten schminken door Studio Stim en ten bate van de stichting worden er consumpties verkocht. Rond 16.00 uur eindigt het festival.

Bron: Dichtbij.nl

Leave a comment

name*

email* (not published)

website